• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска школа - Библиоарт 2019,

во која ќе има многу занимливости, многу забава и добро поминато време.

 

 

 

 

 

 

 

јануари/2019

Час:

Понеделник 14.01 Вторник 15.01 Среда 16.01 Четврток 17.01 Петок 18.01
09:30-10 Регистрација на учесниците и запознавање / Ретроспектива        
10-11 Библиотеката ваш втор дом (Цвета Спасикова) Драматизација македонска народна приказна (глумец од театар)

Правата на детето

(Заменик Правобранител, детски правобранител )

Библиотекарство Сите мои доживувања од зимската школа прку збор и цртеж
11-12

MakerSpace

Драматизација македонска народна приказна (глумец од театар)

(ХОБИ-радиоаматерство, морзеова азбука)

Верче Андонова, арапско цртање

Презентација на производи на фабриката Европа
12-13 Karaoke Show Посета на театар

Фолклор

( инструменти и музика, народни ора)

Медиумско информирање

(посета ТВ Ирис)

Забава,

Nintendo Wii

Одговорни лица

Соња, Вилма Ј, Драган Ѓ. и директорката

Соња, Вилма Ј, Драган Ѓ. и директорката Соња, Вилма Ј, Драган Ѓ. и директорката Соња, Вилма Ј, Драган Ѓ. и директорката Соња, Вилма Ј, Драган Ѓ. и директорката