• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Ве очекуваме и во Детското катче и на Градскиот базен и со трудови за Меѓународното списание „Медиевал“, а ние како национална установа и универзитетска библиотека заедно со Општина Штип, ДМУЦ „Сергеј Михајлов“, ООУ „Гоце Делчев“ и Група „Орнаменти“, во меѓувреме од 14 до 16 август 2016, по повод Празникот на градот Стражица, ќе ги претставуваме македонската литература, уметност и култура во Стражица, соседна Бугарија, со посета за отпочнување официјални соработки со библиотеките во Стражица и Велико Трново и претставување на едициите македонска литература од капиталните издавачки проекти на Министерството за култура на Р. Македонија.