• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес стартува со реализација на проектот „Бесплатна летна школа“. Станува збор за проект во кој заинтересирнаи граѓани, ученици, студенти ќе добијат соодветни знаења за повеќе области од културата и животот, како што се поезијата, драмата, односите со јавност, новинарството и друго.

Проектот ќе се реализира до 15 јули, секој ден во периодот од 10 до 14 часот и на него во зависност од областа како предавачи ќе се појават различни луѓе кои ги познаваат овие области.

По повод почетокот на школата, денес во 10:00 часот во библиотеката ќе се оддржи прес конференција.

letnaskola