• 1

Соопштенија

 • Нашата агенда - на ваше информирање +

  Нашата агенда - на ваше информирање Ве очекуваме и во Детското Прочитај повеќе
 • Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката +

  Повелете утре на концерт на Градскиот хор во Амфитеатарот на Библиотеката 18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. Прочитај повеќе
 • Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја" +

  Промоција на Библиографија за 30 години - творештво на Трајче Кацаров со 30 љубовни ,,Песни за Таја Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Прочитај повеќе
 • Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката +

  Прес конференција по повод почетокот на „Бесплатната летна школа“ на библиотеката НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес Прочитај повеќе
 • Купи книга....сончај се, читај и уживај! Лето 2018! +

  Купи книга.... сончај се, читај Прочитај повеќе
 • 1
 • 2

Ве очекуваме и во Детското катче и на Градскиот базен и со трудови за Меѓународното списание „Медиевал“, а ние како национална установа и универзитетска библиотека заедно со Општина Штип, ДМУЦ „Сергеј Михајлов“, ООУ „Гоце Делчев“ и Група „Орнаменти“, во меѓувреме од 14 до 16 август 2016, по повод Празникот на градот Стражица, ќе ги претставуваме македонската литература, уметност и култура во Стражица, соседна Бугарија, со посета за отпочнување официјални соработки со библиотеките во Стражица и Велико Трново и претставување на едициите македонска литература од капиталните издавачки проекти на Министерството за култура на Р. Македонија.

18.07.2016 (понеделник) во 21:00 ч. во рамки на ,,Штипско културно лето"

Утревечер, 14.07.2016 год., 21:00 ч., Matis Jazz Art Club во рамки на ,,Штипско културно лето".

Издавач: НУ-УБ ,,Гоце Делчев" - Штип;
Приредувач на Библиографијата: Делчо Везенковски-Вујче;
Рецензент на поезијата: м-р Милена Ристова-Михајловска.

trajcekacarov

НУ-УБиблиотека „Гоце Делчев“ од денес стартува со реализација на проектот „Бесплатна летна школа“. Станува збор за проект во кој заинтересирнаи граѓани, ученици, студенти ќе добијат соодветни знаења за повеќе области од културата и животот, како што се поезијата, драмата, односите со јавност, новинарството и друго.

Купи книга....

сончај се,

читај и уживај !


Лето 2018!