• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Во соработка со НУБиблиотека "Кочо Рацин" од Тетово на ден 31.05.2024год. се одржа ликовната изложба со наслов "Ветување" на која беа преставени цртежите во арапска техника на Верче Андонова член на ЦПЛИП "Порака" од Штип и слики на Дарко Трајков - лице со Даунов синдром.
Изложбата беше поствена во фаејето на НУЦК "Иљо Антески Смок" и привлече големо внимание и интерес кај присутните а наша цел е и понатаму да ги рушиме стеротипите за овие лица, да покажеме и покрај разликите сите сме исти и тие имаат творечки и кретивни способности, затоа треба да бидеме нивна подршка, да ги мотивираме да веруваат во себе и да ги промовираме.
Во текот на денот ја посетивме и Шарената џамија во градот Тетово и секако библиотеката со што повторно покажавме докажавме дека културата,уметноста обединуваат а библиотеките поврзуваат.
Благодарност до домаќините на прекрасната организација и гостопримство.
Настанот е во рамки на проектните активности од Годишната програма за работа, подржан од Министерството за култура на Р.С.Македонија.
 
447454653_858536216303108_294393151741045658_n.jpg
 
447465478_858536742969722_2717116418696121359_n.jpg
 
447478845_858536249636438_1378936829469250028_n.jpg
 
447465616_858535782969818_6275558730496565082_n.jpg
 
447461472_858535716303158_3002218547643024604_n.jpg
 
447458196_858536176303112_6469298418647898724_n.jpg
 
447457851_858536482969748_236445386914735236_n.jpg
 
447457618_858536142969782_2402611770132324144_n.jpg
 
447451100_858535686303161_8182586393491138643_n.jpg
 
447447016_858536672969729_6074374082430039522_n.jpg
 
447443460_858535849636478_5210403237223368454_n.jpg
 
447309625_858536446303085_7679216117539481337_n.jpg
 
447306909_858535972969799_5736277020427685319_n.jpg
 
447302002_858535649636498_1479168148480371967_n.jpg
 
447297446_858536406303089_8161716890520863440_n.jpg
 
447261348_858536619636401_8358583213815682127_n.jpg
 
441899574_858536082969788_1579727479536195050_n.jpg