• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На ден 31.05.2024г. Литературниот клуб „ИСКРА“, со книжевно - музички перформанс го одбележа јубилејот 50 години постоење на клубот ( 1974-2024), педесет години негување и поттикнување на книжевната творечка мисла и клупско делување.
На одбележувањето беа присутни и гости- поети од други градови, се читаа поетски творби а со изведба на македонски народни песни, настанот го збогати „Градскиот хор 2019“год.
Беа доделени признанија и плакети за придонес во литературното творештво на поединци, а беше доделена и „Златна плакета“ на библиотеката за континуиран придонес во литературното творештво и клупското делување, која ја прими и пред присутните се обрати Тодор Џидров, библиотекар во Роднокрајното одделение каде грижливо се чуваат делата на сите роднокрајни автори и Алманаси на литературниот клуб.
Честит јубилиеј и да слават уште многу јубилеи на успешно делување.
 
447407274_859601992863197_6910346166140701270_n.jpg
 
447728388_859601639529899_3623479211723679162_n.jpg
 
447717389_859601576196572_3082636840447523951_n.jpg
 
447429552_859601272863269_505818600579323844_n.jpg
 
447292015_859601342863262_8657835450197678609_n.jpg
 
447260601_859601122863284_9050632811936202704_n.jpg
 
447253273_859601779529885_8605471101863177724_n.jpg
 
447235923_859602439529819_8948399195548770569_n.jpg
 
447035482_859603056196424_2640049491167571523_n.jpg
 
445828549_859601489529914_5896066249957645398_n.jpg
 
445810852_859602279529835_6963368699121983240_n.jpg