• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Во организација на Библиотекарското Здружение на Македонија се одржува Четврта меѓународна конференција ,,Примената на вештачката интелегенција во библиотекарството: предизвици и можности", во Дојран.
Оваа година БЗМ слави 75 години постоење и успешно дејствување во библиотечната дејност. На конференцијата присуствуваше директорот Тамер Јамаковски и библиотекарите Ивана Стојанова и Вилма Јованова со свое излагање.
 
442398640_848493247307405_4612202975970865965_n.jpg
 
441963611_848479917308738_7335920638570501904_n.jpg
 
442410398_848479923975404_5197023461405997591_n.jpg
 
442489939_848479853975411_3969627133359100215_n.jpg
 
442471997_848479913975405_5487518166481516390_n.jpg
 
442465705_848479867308743_6833382489098618032_n.jpg
 
442419396_848479883975408_8203083529320650536_n.jpg
 
442417138_848479837308746_875678295163610441_n.jpg
 
442413608_848479920642071_3959076862962522688_n.jpg