• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Инклузивна работилница во чест на св. браќа Кирил и Методиј.
Во работилницита учествуваа ученици од 6/6 одделение од ООУ "Ванчо Прке" под менторство на наставничката по етика, Жаклина Ѓоргиева кои се преставија со литературни и ликивни творби инспирирани од ликот и делото на овие два значајни лика.
Учествуваа и членови од ЦПЛИП "ПОРАКА" и ученици од ДСУ за образование и рехабилитација "ИСКРА" со професорката Надица Михаилова кои боеа букви а потоа сите заедно изработија постер со наслов "АЗБУЧНО ДРВО", симбол на писменоста но и на еднаквоста,прифаќањето и подршката.
Настанот е во рамки на Проектот "24 Мај -Ден на сесловенската писменост".
 
443714951_851962000293863_2631130075457048014_n.jpg
 
445161304_851958136960916_3283203080748346978_n.jpg443711141_851958103627586_3266186655172234912_n.jpg
 
442485261_851958066960923_6131089364795758054_n.jpg
 
442484129_851961960293867_8769533830114886703_n.jpg
 
442476176_851958433627553_5134524084168930836_n.jpg
 
442470580_851957950294268_8950345648214264512_n.jpg
 
442434835_851958266960903_261425062917446892_n.jpg
 
442418763_851958036960926_2566124275556058003_n.jpg
 
442412180_851958353627561_213636492059352128_n.jpg
 
442399234_851961910293872_1490387538357319724_n.jpg
 
441495954_851958163627580_4630617748776798543_n.jpg
 
441463154_851958196960910_9001188899329451515_n.jpg
 
441459841_851958316960898_1468296643650605048_n.jpg
 
438837881_851957996960930_6134880796511564496_n.jpg