• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Нашите библиотекари претставници на Р.С.Македонија на значајна конференција во Љубљана!

 

Библиотеката Отон Жупанчич Љубљана, беше домаќин на 22. меѓународна конференција на патувачки библиотеки, на која се отворија прашања за важноста на патувачките библиотеки во современото општество и можностите за нивен понатамошен развој преку размена на знаења и искуства.
На конференцијата, која се одржа на 16 и 17 мај, учествуваа предавачи од словенечки и странски патувачки библиотеки, вклучувајќи ги и библиотеките од Велика Британија, Унгарија, Португалија, Шведска, Хрватска, Србија, Холандија, Шпанија, Северна Македонија, Литванија и Бугарија. Беа презентирани интересни проекти за корисниците што ги реализираат во нивниот библиотечен простор, развојот и организацијата на мрежата на нивните постројки, начините на работа на патувачките библиотекари кои се разликуваат од работата на библиотекарите во библиотеката.
За прв пат работата на нашата библиотека беше претставена од страна на м-р Јована Рилак, Тодор Џидров и Драган Ѓоргиев со стручен труд и презентација.
 
443714216_852308653592531_560032165756728582_n.jpg
 
445011191_852308200259243_4000661648348017010_n.jpg
 
444783977_852308356925894_6265139536355932261_n.jpg
 
443713861_852308136925916_11430300706205433_n.jpg
 
442492034_852308413592555_232232680859183043_n.jpg
 
442489223_852308076925922_4626184576551305141_n.jpg
 
442482344_852308490259214_2535726397006191985_n.jpg
 
442445993_852308290259234_3135383600486839981_n.jpg
 
442437395_852308253592571_4557602212387240578_n.jpg
 
442436900_852308113592585_4022391193242556937_n.jpg
 
442435714_852308446925885_7004581592139330773_n.jpg
 
442424220_852308383592558_2538982985392093391_n.jpg
 
442417797_852308170259246_6403245178573636576_n.jpg
 
442415216_852308320259231_7834063221884152142_n.jpg
 
442413979_852308566925873_1631285205753923454_n.jpg
 
441462834_852308530259210_6178619160870809803_n.jpg