• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Денес во рамки на програмата на градот Штип за одбележување на 8 Ноември-Денот на ослободување
, се одржаа 22 по ред Митровденски средби, промоција на нови доктори на науки родум од Штип, традиционална Манифестација во организација на Роднокрајното одделение на библиотеката.
Се промовираа 9 нови доктори на науки од повеќе научни области, со што роднокрајната збирка стана побогата со девет нови научни докторски дисертации, за некои од нив како што можевме да слушнеме од страна на промоторите имаат позитивни критики од познати професори од многу престижни светски универзитети.
Честитки до сити нови доктори на наука и многу успех во личните и професионални достигнувања.
 
400108624_735462788610452_4053491114149835739_n.jpg
 
399979245_735463018610429_3148187095729228284_n.jpg
 
399934941_735463075277090_6578357204671040460_n.jpg
 
399930526_735462838610447_7194343525463670867_n.jpg
 
399889675_735463668610364_5936632633749434705_n.jpg
 
399888154_735462965277101_6502983879294167268_n.jpg
 
399888125_735462928610438_7264054336696931568_n.jpg