• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Денес 09.11.2023г, на наше задоволство во посета ни дојдоа првачињата од ООУ "Тошо Арсов" со нивните наставнички.
Се запознаа со работата на библиотеката, како се станува член и како треба да се грижиме за книгите.
Како изненадување им приредивме убава и весела дужба со "ВЕДРА"- современа бајка, која на мошне интересен начин им ја прочита авторката, прекрасната Јулијана Величковска и им подари по една сликовница на секое одделение, за да можат да се дружат со неа кога и да посакат. Имаа можност да се запознаат и со илустраторот на сликовницата Марио.
 
401009285_736116145211783_5191459039283583856_n.jpg
 
401125747_736116051878459_7165006077176505556_n.jpg
 
401113961_736115955211802_5120953839262842746_n.jpg
 
400998915_736115835211814_1663006076265957893_n.jpg
 
400968473_736115865211811_6200091398935152052_n.jpg
 
400855540_736115768545154_2631094540767865823_n.jpg