• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Во месецот на книгата на наше задоволатво во посета на библиотеката ни дојдоа учениците

од 1 до 5 одделение од ООУ"Страшо Пинџур"од с.Карбинци кои ги опслужуваме со Мобилната библиотека-Инфобус заедно со нивните наставнички. Се запознаа со организацијата и функционирањето на библиотеката и секако главна тема за разговор ни беа книгите и читањето, прочитавме мудри мисли и изработивме Дрво на знаењето, колку повеќе прочитани книги толку повеќе знаење. Учениците ни подарија изработена книга со нивните вредни рачиња заедно со нивните наставници со што пријатно не изненадија.

Исто така можеа да запознаат и нови другарчиња од второодделенците од ООУ "Тошо Арсов" кои заедно со својата наставничка Сунчица исто така ја посетија библиотеката и сите заедно можеа да се запознаат и да поразговарат со авторот Далибор Трајков кој беше дел од саемот на Сакам книги.

 

400029061_736660835157314_2394331860577666533_n.jpg

400155692_736660101824054_5154837464353588653_n.jpg

400089712_736660641824000_7925287739753844956_n.jpg

400035880_736660178490713_4669450439811925584_n.jpg

399011395_736659978490733_7081902755944261712_n.jpg