• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На ден 24.10.2023г во Месецот на книгата, уште еден убав настан во чест на нашиот роднокраен автор Ацо Шопов
по повод 100 години од неговото раѓање во рамки на проектот "Денови на Шопов" од годишната програма за работа.
 
Настанот се реализираше во соработка со ЈОУ Библиотека "Искра" од Кочани со што тамошната публика имаше можност изворно да слушне за ликот и делото на овој значен лик не само за градот Штип, туку и целата држава.
 
Искрена благодарност до сите вработени и директорката Кристина Горгиевска Атанасова за соработката и топлото гостопримство.
 
393810965_6928785830543570_7702196374132107592_n.jpg
 
396220513_6928786220543531_1310328728501705368_n.jpg
 
395693487_6928785970543556_3030341845558937940_n.jpg
 
395682669_6928785317210288_4225198128270932454_n.jpg
 
393352428_6928786587210161_1304141007121070236_n.jpg
 
392946739_6928786393876847_3484103468344542163_n.jpg
 
392945788_6928786080543545_2696869580998718733_n.jpg