• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Нашата колешка м-р Јована Рилак претставник на НУ-УБ "Гоце Делчев" на LAM 2023 во Црна Гора.

 

На 25 и 26 мај во Националната библиотека на Црна Гора „Ѓурѓе Црнојевиќ“ (Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“) во Цетиње, се одржи четвртата меѓународна конференција на библиотекари, архивари и музеолози со наслов „Libraries, Archives and Museums Conference" (LAМ), Montenegro 2023.
За време на дводневната конференција, беа презентирани 40 трудови од учесниците од Црна Гора, Србија, Македонија, Босна и Херцеговина, Хрватска.
Јована се претстави со трудот на тема: "Имплементација добре праксе у библиотечкој делатности".
Честитки до сите учесници и организатори!
 
347419768_286413523727270_6713832987685600240_n.jpg
 
347261591_634294008595123_971656350292677192_n.jpg
 
347420198_1267336367214474_8819137221697785961_n.jpg
 
347398553_918630542704098_294380335232293033_n.jpg
 
347379090_279581627765754_5650690123279981631_n.jpg
 
347243410_906238607102539_4919415235454258504_n.jpg
 
347241273_191940530088228_2044350520205311882_n.jpg