• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На ден 26.05.2023г беше одбележан - Денот на државноста на Република Хрватска
, со изложба на уметнички слики, со музика, поезија и со шолја топол чај.
 
Со свои уметнички дела беа застапени Сара Каурин, дипломиран ликовен уметник, Станка Вујовиќ, Гордана Гуњова, Баже Лазарев, Катица Трајкова, Дарко Трајков, Розета Кангалова, Стојанче Трајков на кој уметноста и сликањето им е хоби но делата оставија силен впечаток кај сите присутни.
 
Со интерпретација на песни од Ацо Шопов и Тин Ујевиќ, на хрватски јазик настанот го збогати Антонела Митева, матурантка од ПСУ САБА.
 
Со пребувавите изведби на песни на хрватски и македонски од страна на "Градски хор Штип 2019, направија настанот да биде посебно убав и празник за сите присутни.
На крај сите присутни можеа да уживаат во изложбата со шолја топол чај.
 
Настанот е во организација на Заедницата на хрватите "Либертас" од Штип и ЗГ "Градски хор Штип 2019" а како резултат на добрата и континуирана соработка со библиотеката.
 
348680610_2893097204156124_7373272814300157011_n.jpg
 
350330885_218337200983494_3728822668574842524_n.jpg
 
349970622_1664550874009556_1211005183214958361_n.jpg
 
349927365_900218121039371_4973533706351207278_n.jpg
 
349734207_967151714723193_6627925022343482129_n.jpg
 
349587906_1366144477278527_476591120123938944_n.jpg
 
349191046_6835589969808853_6966368030229656159_n.jpg
 
349185071_253310197377008_8098287847953200555_n.jpg349175431_942346173578782_2887845780442465954_n.jpg
 
349101454_556314156664684_8836404532279732384_n.jpg
 
348609529_558723243010575_7175485704362048567_n.jpg