• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Денот на мајката го одбележавме во втората недела на месец мај и тоа на ден 10.05.2023г
со првата самостојна изложба на уметнички дела на нашата сограѓанка, мајка на две ќерки м-р Јулија Атанасова.
За изработката на своите дела таа користи природни матерјали, камен и школки и со нејзината креативност и љубов со која ги изработува стануваат приказни кои носат радост на сите оние за кои се наменети.
Со музички точки изведени на виолина настанот го збогатија Иван Богатинов и Дијана Данилова ученици од ДМУ "Сергеј Михајлов" под менторство на проф. Златко Панов.
Најубави текстови од литературата за мајката читаа ученици од ООУ"Димитар Влахов" и тоа Теа Беркова, Христина Митовска, Мила Штериева и Божјидар Зафиров под менторство на проф. Марија Иванова.
Изложбата беше продажна и од хуманитарен карактер и средствата ќе бидат наменети за учениците со попреченост од ДСУ "Искра" каде работи и авторката како психолог.
 
344965401_3651901728364081_2678053502243892299_n.jpg
 
345628323_6091575670878314_7096689938947709551_n.jpg
 
345440484_1377769596124244_2322240567026933734_n.jpg
 
345274745_952842972523873_6951750497440769428_n.jpg
 
345252519_788956869160977_6993282427327731929_n.jpg
 
345246375_966057321083203_7931552694384000247_n.jpg
 
345225718_919740349283189_658567340737635329_n.jpg
 
345204709_1303708346896110_4713224869489573670_n.jpg