• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Во среда, 25.05.2022 г. во Библиотеката пред многубројната публика, се одржа промоција на Практикум: Учиме со Ели лесни песни за развој на говорот и почетно пишување, од авторката м-р Елена Ташкова, кој е поддржан од Министерство за култура на РС Македонија.
Рецензенти, а воедно и промотори на настанот беа: проф.д-р Кирил Барбареев и доц.д-р Милена Ристова – Михајловска.
Настанот беше збогатен со две музички сонати од Моцарт на пијано во изведба на Борче Пилатов и рецитал од песни од Практикумот во изведба на ученици од II 1 од ООУ „Гоце Делчев“- Штип под менторство на одделенскиот наставник Славица Неделкова.
На крајот свое обраќање имаше авторката која ги сподели своите долгогодишни искуства со работа како дефектолог-логопед, како резултат на што е и овој Практикум наменет за најмалите и нивните родители, но и наставниците.
 
 
284405174_10160221570605295_3322813774240948429_n.jpg
 
284341809_10160221571165295_8624041140539928053_n.jpg
 
284073749_10160221570975295_5369824159626746838_n.jpg