• 1

Соопштенија

 • Согласност за нацрт годишна програма на Националната установа +

 • Одлука за работно време летен период 2023-та +

 • Литературен конкурс за ЕСЕЈ на „Поетските љубови, маки и сонувања по родното место на Ацо Шопов“ +

  ПОГЛЕДИ ГО КОНКУРСОТ НА СЛЕДНИОВ Прочитај повеќе
 • Jавен оглас и пријава за вработување во НУУБиблиотека „Гоце Делчев„-Штип +

  ЛИНК ДО ОГЛАС ЛИНК ДО Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2022“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
На 08.11.2021г во склоп на Програмата на градот за одбележување на денот на ослободувањето,
оваа година се одржаа 20-ти по ред Митровденски средби- промоција на нови доктори на науки.
 
Манифестацијата е во организација на НУ-УБ „Гоце Делчев“- Штип, поточно на Роднокрајното одделение „Ацо Шопов“ и роднокрајниот библиотекар Тодор Џидров.
 
Настанот со музички изведби на клавир го збогатија Климентина Бојаџиева и Бисера Јанева ученички од ДМУЦ „Сергеј Михајлов“.
Со овогодинешната манифестација, роднокрајнаото одделение се збогати со седум нови доктори на науки.
 
255782532_10159826110230295_389147360941003317_n.jpg255639536_10159826108735295_6454864922420712867_n.jpg
 
255457098_10159826111000295_2755252281667131110_n.jpg
 
255439446_10159826110580295_3445332904358237366_n.jpg