• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3

Месец на книгата од 15.10. до 15.11. 2021г. библиотеката со низа активности за нејзина

афирмација, популаризација, доближување до читателите, поттикнување на читањето и почеста посета на библиотеките под мотото „Читај книга-момент на среќа“.

Ваквите позитивни навики се формираат од најмала возраст. Затоа започнавме со најмалите и на 21.10.2021г одржавме работилница со деца од две големи групи во ЈОУДГ „Вера Циривири Трена“- клон Другарче и поради заштита на здравјето на сите активноста ја реализиравме на отворено во дворот на градинката.

Разговаравме за нивни омилени сликовници, ликови, читавме и научивме за патот книгата додека стаса во нивните рачиња. Потоа имаа можност да уживаат во убавите „Приказни од куќичката на дрво“ кои им ги прочитавме од детскиот писател Киро Донев и за крај добија наставни ливчиња со нивни омилени ликови и имаа задача истите да ги обојат. Им подаривме и по една сликовинца со едукативни содржини да ги користат во нивната градинка.

 

 

247115139_10159783695805295_2974294087782658234_n.jpg