• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

НУ УБ „Гоце Делчев“ – Штип, 26.02.2019 беше домаќин на еден поинаков прекрасен настан: Сатирично - афористички портрет на Ѓорѓи П. Панов од Струмица.

Промотор беше Никола Сарајлија, а презентери Виолета Тодева-Мијалкова и Никица Вукашиновиќ. Промоцијата ја направи уште поубава хорот „Распеани штипјани“, а присутните имаа можност да ги слушнат, во прекрасна изведба од страна на презентерите и самиот автор, аформизмите и дел од поезијата .

 

52646476_10156994821555295_5417172272542646272_n.jpg52929443_10156994821515295_6131301084758540288_n.jpg53302307_10156994821440295_567561786224541696_n.jpg53289806_10156994821870295_4475777142759620608_o.jpg53279012_10156994821480295_5150510032445505536_n.jpg53145785_10156994828040295_5397802665822388224_o.jpg53145720_10156994821945295_230643214128775168_o.jpg53087094_10156994822345295_5362656025021251584_o.jpg53034595_10156994822100295_8217891055803039744_o.jpg53031573_10156994822320295_3955974387844251648_o.jpg53006195_10156994821975295_115700500489306112_o.jpg53001517_10156994822160295_6437213673764159488_o.jpg52946157_10156994821635295_4096362506379853824_n.jpg52917492_10156994821460295_4685655371128242176_n.jpg52901639_10156994822120295_8023377153812856832_o.jpg52887053_10156994822290295_3531250681170100224_o.jpg52776043_10156994822430295_1271548539977072640_o.jpg