• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

Четврт ден -„Денови на Шопов“

завршна манифестација во чест на 95 години од раѓањето на големиот роднокраен автор, со „Поетско попладне- на роднокрајни поети“ во чест на Шопов во библиотеката, поточно во роднокрајното одделение кое со гордост го носи неговото име. Настонот беше започнат со снимена интерпретација на песната „Очи “од страна на самиот автор а потоа поетите читаа пвои песни во негова чест.
Проектот е финансиски подржан од Министерството за култура на Р. македонија.

 

48376336_10156828957845295_4561630850357133312_o.jpg48905039_10156828961970295_1240805804022431744_o.jpg48428974_10156828962895295_7255663577992790016_o.jpg48421956_10156828958050295_5297194225144692736_o.jpg48420080_10156828959275295_1516964624832921600_o.jpg48417213_10156828962435295_4194324577188315136_o.jpg48408714_10156828961240295_9162326120488501248_n.jpg48408592_10156828960715295_2026492220248424448_n.jpg48395052_10156828960740295_3358529829786877952_n.jpg48393099_10156828960205295_244307381998059520_n.jpg48381006_10156828961210295_112406634235428864_o.jpg48379998_10156828959235295_8595404108297404416_o.jpg48376908_10156828962905295_1097890303391563776_o.jpg