• 1

Соопштенија

 • 23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски +

  23 Април - промоција на „Другата Марта“ второ издание од Горјан Петревски 23 Април - промоција на „Другата Прочитај повеќе
 • СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ +

  СО КНИГА ДО ПОДОБРО ЗДРАВЈЕ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • Зимска школа - Библиоарт 2019 +

  Зимска школа - Библиоарт 2019 НУ-УБ „Гоце Делчев“-Штип организира Зимска Прочитај повеќе
 • Денови на Шопов +

  Денови на Шопов Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Прочитај повеќе
 • 1

Втор ден-„Денови на Шопов“...

во спомен собата на поетот во НУЦК „Ацо Шопов“, каде родникрајниот автор а воедно и инцијатор за отварање на оваа спомен соба Благој Самоников ги запозна учениците со живот и делото на Шопов и содржината на спомен собата. Во исто време имаа можност да бидат и дел од промоцијата на преведената книга на Жан Моне „Европа нашиот заеднички дом“ на Универзитетот за аудио визуелни уметности Европска филмска, Театарска и Танцова Академија Скопје-Париз-Есен-Ротердам преставена од драмскиот писател Јордан Плевнеш и преведувачот Лилјана Котевска Плевнеш, при што беше истакнатао дека обидинувањето на народите започнува преку културата.

 

48356866_10156824549120295_4729658844379086848_o.jpg48983809_10156824548585295_612084636985589760_o.jpg48420988_10156824549420295_7376294593563721728_o.jpg48417269_10156824547570295_6715614536222638080_o.jpg48402851_10156824545085295_5239822601760538624_o.jpg48385651_10156824548500295_1888344000172130304_o.jpg48385570_10156824546885295_6481116498751389696_o.jpg48382049_10156824548300295_568718781694607360_o.jpg48376966_10156824546905295_2085136975018328064_o.jpg48373263_10156824548235295_609345040556228608_o.jpg