• 1

Соопштенија

 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИСРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2021“ ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ +

  Проектот „Македонски учиме, француски читаме - култура спојуваме и развиваме“ Почитувани корисници, ве известуваме дека Прочитај повеќе
 • електронско пријавување на мито и корупција +

  електронско пријавување на мито и корупција Почитувани граѓани,читатели, посетители Нацонална Установа Прочитај повеќе
 • ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОВИ ДОКТОРИ НА НАУКИ ОД ШТИП – УЧЕСНИЦИ НА „МИТРОВДЕНСКИ СРЕДБИ НА ДОКТОРИ НА НАУКИ, 2020“ +

  ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА Прочитај повеќе
 • МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 +

  МЕЃУОПШТИНСКИ ЛИТЕРАТУРЕН НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА ПЕСНА И КРАТОК РАСКАЗ 2020 По повод 23 април - Светскиот Прочитај повеќе
 • 1
 • 2
 • 3
Во просториите на НУ-УБиблиотека ,,Гоце Делчев” во Штип, од страна на СОУ ,,Димитар Мирасчиев”беше организирана ликовна изложба со креативна работилница ,,Креативноста низ дизајнот и уметноста.”

Во салата за промоции во една спортско-книжевна атмосфера беше промовирана 21 книга на спортскиот новинар и спортски хроничар Кирил Манев „Емил Павлов македонска спортска икона“.

На 10.05.2022г. во салата за промоции на библиотеката беше одбележан Денот на мајката со изложба на камени куки кои ги изработија членови на ЗХ „Либертас“ во Штип и промоција на поетската збирка на авторката Љерка Тот Наумова по потекло од хрватската а живее во Скопје.

Во рамки на програмата за одбележување на Светскиот ден на книгата и авторското право, во салата за промции на библиотеката на 28.04.2022г се одржа промоцијата на поетската стихозбирка

Од одржаниот 1 Меморијален литературен награден конкурс посветен на нашиот роднокраен поет Ристе Јованов - Малец релизиран во соработка со ЛК „Искра“.